Download onze Brexit-materialen

We nodigen u van harte uit om de Brexit-materialen van zowel Get Ready for Brexit als van onze initiatiefnemers en samenwerkende partijen te hergebruiken in uw eigen communicatie-uitingen. Zo benadrukken we onze onderlinge samenwerking in deze Nederlandse ketenoplossing voor Brexit. Samen voorkomen we opstoppingen in de Nederlandse havens!

Brexit Toolkit Douane

Douane Belastingdienst

Douane Nederland biedt een handig stappenplan voor ondernemers ter voorbereiding op de Brexit.

Flyer In 5 stappen klaar voor Brexit

Get Ready for Brexit

Eenvoudig uw opdrachtgever of ketenpartner informeren hoe zij in 5 stappen klaar zijn voor Brexit in de Nederlandse havens? Download daarom onze digitale flyer ‘In 5 stappen klaar voor Brexit’.

Formaat: A5 (dubbelzijdig geprint).
Naar wens kunt u een eigen beeld aanleveren (kosten €50 per beeldwissel).

Flyer Brexit raakt ook u!

Slechts een enkele keer naar het Verenigd Koninkrijk?

We vragen onze ferry operators  en shortsea-rederijen/cargadoors om de flyer Brexit raakt ook u te sturen aan alle klanten die slechts af en toe lading op het Verenigd Koninkrijk hebben. Ook deze groep moet er klaar voor zijn om snel vervoer via de Nederlandse havens te kunnen blijven bieden.  Zonder douanedocument immers géén vervoer.

Infographic In 5 stappen klaar voor Brexit in de Nederlandse havens

Get Ready for Brexit

Gebruik de infographic om uw relatie uit te leggen hoe zij in 5 stappen klaar zijn voor Brexit in de Nederlandse havens. U kunt de infographic downloaden.

Powerpoint: proces export en import bij ferry

Portbase

Deze PowerPoint-presentatie benadrukt de eenvoud van de ketenoplossing voor Brexit in de Nederlandse havens. Bekijk in deze grafische weergave welk gecompliceerd proces we u uit handen nemen.
Let op! Bekijk de PowerPoint-presentatie in presentatiemodus voor een optimale werking.

Extra zendingsgegevens ingeven bij uw ferry- en shortsea-boeking

Get Ready for Brexit

Door de Brexit is bij import de partij die de goederen de EU binnenbrengt (de ferryoperator of shortsea-rederij), verplicht om extra gegevens aan de Douane te sturen over de goederen die:

  1. in de EU van boord gaan (ENS-aangifte)
  2. in de specifieke loshaven gelost worden (ATO-aangifte)

Als boekende partij van een ferry- of shortsea-overtocht van het VK naar Nederland, dient u de ferryoperator of shortsea-rederij te voorzien van de gegevens die aan de Douane gestuurd moeten worden. Daarom vraagt de ferryoperator of shortsea-rederij u om bij uw boeking een aantal extra gegevens in te vullen.

Logo

Get Ready for Brexit

Iconen

Get Ready for Brexit

Online banners

Get Ready for Brexit

Statische banners
Get Ready for Brexit heeft 2 verschillende statische banners die u kunt hergebruiken in uw e-mail. Lees hier hoe u een e-mailhandtekening met logo (of banner) in Outlook/Office maakt. Let op: vergeet niet om de afbeelding door te linken naar www.www.getreadyforbrexit.eu of een specifieke pagina. Ook dit staat bij de uitleg.
Afmeting statische banner: 560x100px

Geanimeerde banners
De dynamische banners kunt u gebruiken voor op uw website. Neem daarvoor contact op met uw webbureau.
Afmeting dynamische banner 340x340px en 728x90px

Campagnebeelden

Get Ready for Brexit

De Ready for Brexit campagnebeelden kunt u hergebruiken onder vermelding van: “Foto: Get Ready for Brexit / Danny Cornelissen”