Download onze Brexit-materialen

We nodigen u van harte uit om de Brexit-materialen van zowel Get Ready for Brexit als van onze initiatiefnemers en samenwerkende partijen te hergebruiken in uw eigen communicatie-uitingen. Zo benadrukken we onze onderlinge samenwerking in deze Nederlandse ketenoplossing voor Brexit. Samen voorkomen we opstoppingen in de Nederlandse havens!

Samen één verhaal, samen één beeld

Flowchart Douane: Klaar voor de Brexit? Dit regelt u eerst.

Douane Belastingdienst

Gaat uw klant door de Brexit voor het eerst importeren en/of exporteren? Douane Nederland biedt een handig overzicht wat er voorafgaand geregeld moet zijn.

Brexit Toolkit Douane

Douane Belastingdienst

Douane Nederland biedt een handig stappenplan voor ondernemers ter voorbereiding op de Brexit.

Mailings en belscript

Get Ready for Brexit

Graag helpen we onze initiatiefnemers, samenwerkende partijen en terminals met het vertellen van de Get Ready for Brexit boodschap. Download onze mailings en het belscript als suggestie voor berichtgeving naar uw klanten, leden of bezoekende vervoerders.

Flyer In 5 stappen klaar voor Brexit

Get Ready for Brexit

Eenvoudig uw opdrachtgever of ketenpartner informeren hoe zij in 5 stappen klaar zijn voor Brexit in de Nederlandse havens? Download daarom onze digitale flyer ‘In 5 stappen klaar voor Brexit’.

Formaat: A5 (dubbelzijdig geprint).
Naar wens kunt u een eigen beeld aanleveren (kosten €50 per beeldwissel).

Flyer Brexit raakt ook u!

Slechts een enkele keer naar het Verenigd Koninkrijk?

We vragen onze ferry operators om de flyer Brexit raakt ook u te sturen aan alle klanten die slechts af en toe lading op het Verenigd Koninkrijk hebben. Ook deze groep moet er klaar voor zijn om snel vervoer via de Nederlandse havens te kunnen blijven bieden.  Zonder douanedocument immers géén vervoer.

Poster In 5 stappen klaar voor Brexit

Get Ready for Brexit

Informeer uw collega’s over de ketenoplossing voor Brexit in de Nederlandse havens. Of laat een poster achter bij uw klant met de 5 stappen op een rij. U kunt de poster in print bestellen of downloaden.

Formaat: A1 59,4 x 84,1 cm.
Naar wens kunt u een eigen beeld aanleveren (kosten €50 per beeldwissel).

Posters voor chauffeurs

Get Ready for Brexit

De Get Ready for Brexit poster is voor u ter beschikking om chauffeurs vooraf te informeren over de belangrijke veranderingen waar zij na de Brexit mee te maken krijgen op uw terminal. De posters zijn geschikt om binnen op te hangen in bijvoorbeeld de chauffeursbalie, de kantine, de toiletruimte of in zicht op de ferry-schepen. U kunt de poster ook downloaden.

Formaten:
A0-formaat (84,1 cm breed x 118,9 cm hoog) en A2-formaat (42 cm breed x 59,4 cm hoog).

Interesse in een buitenposter?
Vraag eenvoudig offerte aan bij onze huisdrukker via onderstaande knop. De buitenposters zijn voor eigen rekening.

Flyer voor chauffeurs

Get Ready for Brexit

Deze folder geeft chauffeurs concrete informatie wat er na de Brexit voor hen verandert. We informeren chauffeurs dat zij (of hun opdrachtgever, transportplanner) na de Brexit vóóraf via Portbase moeten checken of douanedocumenten bekend zijn op uw terminal. Alleen dan kan de chauffeur gaan rijden. U kunt de flyer ook downloaden.

Formaat: A4 dubbelgevouwen

Folders bestellen?
Vraag eenvoudig offerte aan bij onze huisdrukker via onderstaande knop. De drukkosten zijn voor eigen rekening.

Rolbanner

Get Ready for Brexit

Vraag eenvoudig een offerte aan bij onze huisdrukker via onderstaande knop. De drukkosten zijn voor eigen rekening. U kunt naar wens een eigen beeld aanleveren (kosten €50,- per beeldwissel). Neem contact op met het campagneteam van Get Ready for Brexit voor akkoord van uw beeld (in verband met huisstijl).

Infographic In 5 stappen klaar voor Brexit in de Nederlandse havens

Get Ready for Brexit

Gebruik de infographic om uw relatie uit te leggen hoe zij in 5 stappen klaar zijn voor Brexit in de Nederlandse havens. U kunt de infographic downloaden.

Powerpoint: proces export en import bij ferry

Portbase

Deze PowerPoint-presentatie benadrukt de eenvoud van de ketenoplossing voor Brexit in de Nederlandse havens. Bekijk in deze grafische weergave welk gecompliceerd proces we u uit handen nemen.
Let op! Bekijk de PowerPoint-presentatie in presentatiemodus voor een optimale werking.

Extra zendingsgegevens ingeven bij uw ferry- en shortsea-boeking

Get Ready for Brexit

Na de Brexit is bij import de partij die de goederen de EU binnenbrengt (de ferryoperator of shortsea-rederij), verplicht om extra gegevens aan de Douane te sturen over de goederen die:

  1. in de EU van boord gaan (ENS-aangifte)
  2. in de specifieke loshaven gelost worden (ATO-aangifte)

Als boekende partij van een ferry- of shortsea-overtocht van het VK naar Nederland, dient u de ferryoperator of shortsea-rederij te voorzien van de gegevens die aan de Douane gestuurd moeten worden. Daarom vraagt de ferryoperator of shortsea-rederij u om na de Brexit bij uw boeking een aantal extra gegevens in te vullen.

Handboek Brexit in de Nederlandse havens

Get Ready for Brexit

Voor de echte liefhebbers! Lees alle details over het proces invoer, doorvoer en uitvoer in het uitgebreide Get Ready for Brexit handboek.

Logo

Get Ready for Brexit

Klik op de downloadknop om het Get Ready for Brexit logo en beeldmerk te downloaden.

Iconen

Get Ready for Brexit

Klik op de downloadknop om de Get Ready for Brexit iconen te downloaden.

Online banners

Get Ready for Brexit

Statische banners
Get Ready for Brexit heeft 2 verschillende statische banners die u kunt hergebruiken in uw e-mail. Lees hier hoe u een e-mailhandtekening met logo (of banner) in Outlook/Office maakt. Let op: vergeet niet om de afbeelding door te linken naar www.getreadyforbrexit.eu of een specifieke pagina. Ook dit staat bij de uitleg.
Afmeting statische banner: 560x100px

Geanimeerde banners
De dynamische banners kunt u gebruiken voor op uw website. Neem daarvoor contact op met uw webbureau.
Afmeting dynamische banner 340x340px en 728x90px

Campagnebeelden

Get Ready for Brexit

Klik op de downloadknop om de campagnebeelden te downloaden.

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen