Als vervoerder in 5 stappen klaar

Onze ketenbrede oplossing omvat 5 eenvoudige stappen voor de douaneverplichtingen die na de Brexit ontstaan in het shortsea- en ferryverkeer. Iedereen in de logistieke keten heeft daarbij een eigen taak en verantwoordelijkheid. Alle informatie gaat de lading vooruit. Dit maakt slim toezicht van de Douane mogelijk, met minimale inbreuk op het digitale proces. Zo reist ook na de Brexit alle lading altijd snel via de Nederlandse havens. Alle Nederlandse ferryterminals en de meeste shortsea-terminals stellen deelname verplicht.

Uw checklist

Zorgt u als vervoerder dat u tijdig klaar bent voor Brexit in de Nederlandse havens? Lees hier welke stappen u moet zetten voor zowel het vervoer via de shortsea als in het ferryverkeer.

Als vervoerder doet u altijd stap 5 en veelal stappen 3 en 4. Stappen 1 en 2 zijn relevant, mocht u voor uw klant ook invoer- en uitvoeraangiften willen doen.

Let op! Vervoert u via een ferryterminal, dan heeft de ferryoperator na de Brexit bij uw boeking meer gegevens van u nodig.

Stap 1: Zorg dat uw klant bekend is bij de Douane

Wilt u voor uw klant invoer- of uitvoeraangiften gaan doen? Uw klant moet dan (indien nog niet eerder gedaan) zelf eerst bij de Douane een EORI-nummer aanmaken. Elk bedrijf in Europa dat invoert of uitvoert heeft van de Douane een dergelijk uniek identificatienummer nodig. Ook als het de invoer- en uitaangiften door u, een expediteur of douaneagent laat uitvoeren.

Stap 2: Doe voor uw klant de invoer- of uitvoeraangiften

Om bij de Douane invoer- en uitvoeraangiften te kunnen doen, zijn aparte software en vergunningen nodig. Uw klant kan voor de aangiften ook een gespecialiseerde expediteur of douaneagent inschakelen.

Dit moet u misschien ook regelen:


Stap 3: Spreek af wie de douanedocumenten voormeldt

Na de Brexit is het via Portbase voormelden van de douanedocumenten bij alle Nederlandse ferryterminals en het merendeel van de shortsea-terminals verplicht. Dit voormelden zal veelvuldig door u als vervoerder worden gedaan, maar het kan ook door de importeur/exporteur, de expediteur of de douaneagent gebeuren. Spreek dit goed af! Zonder voormelding krijgt u als vervoerder géén toegang tot de terminal.

Stap 4: Abonneer u op de Portbase-services

Het digitaal voormelden van de lading bij shortsea- en ferryterminals doet u via Portbase.

Voor import: service Melding Import Documentatie 2.0

Vernieuwde service om na de Brexit ook bij shortsea- en ferryterminals alle douanedocumenten te kunnen voormelden. Let op! Ook bestaande klanten moeten zich voor het gebruik van Melding Import Documentatie 2.0 bij shortsea- en ferryterminals opnieuw bij Portbase aanmelden.

Kosten en aanmelden Melding Import Documentatie

Voor het via Melding Import Documentatie 2.0 voormelden van importdocumenten bij shortsea- en ferryterminals zijn eenmalig € 499 (ex. btw) aansluitkosten verschuldigd. Voor het dagelijks gebruik betaalt u een maandabonnement (voor web € 6,12 en voor een systeemkoppeling € 20,43) plus een bijdrage van € 0,18 per bericht.


Voor export: service Melding Export Documentatie

Na de Brexit kunt u via deze bestaande service alle exportdocumenten ook voormelden bij shortsea- en ferryterminals. Let op! Werkt u via een systeemkoppeling, dan is als bestaande klant aanvullende actie nodig.

Kosten en aanmelden Melding Export Documentatie

Als nieuwe deelnemer betaalt u voor aansluiting eenmalig € 499 (ex. btw). Het dagelijks gebruik is gratis.


Stap 5: Check vooraf of de terminal het douanedocument heeft

Na de voormelding kunt u de lading via Portbase real-time volgen. Zo nodig kunt u dan nog actie ondernemen, mocht met de voormelding iets niet in orde zijn. Van u als vervoerder wordt verwacht dat u vóór vertrek naar de terminal c.q. de aankomst van het schip altijd via Portbase checkt of de douanedocumenten bij de terminal bekend zijn. Zonder correct voorgemelde douanedocumenten krijgt u geen toegang tot de terminal dan wel staat de lading hier vast. Voor uw check gebruikt u de volgende Portbase-services:

Voor import: service Import Status

Nieuwe service voor real-time zicht op de douanestatus van binnenkomende lading bij shortsea- en ferryterminals. U ziet direct of aan de vereiste douaneverplichtingen is voldaan en of de Douane de zending eventueel wil controleren. Van u als vervoerder wordt verwacht dat u vóór aankomst van het schip via Import Status checkt of de douanedocumenten bij de terminal bekend zijn. Zonder correct voorgemelde douanedocumenten kan de lading de terminal niet verlaten.

Kosten en aanmelden Importstatus
Import Status is een gratis service.


Voor export: service Track & Trace Export

Deze bestaande service geeft na de Brexit 24/7 ook zicht op alle exportzendingen via de shortsea- en ferryterminals: vanaf de aankomst uit het achterland tot en met het vertrek naar zee. Van u als vervoerder wordt verwacht dat u vóór vertrek naar de terminal via Track & Trace Export checkt of de douanedocumenten daar bekend zijn. Zonder correct voorgemelde douanedocumenten krijgt u geen toegang tot de terminal.

Kosten en aanmelden Track & Trace Export
Track & Trace Export is onderdeel van Melding Export Documentatie en werkt via het web. Na registratie voor Melding Export Documentatie is het gebruik van deze service gratis.


Lees alle details in het Get Ready for Brexit handboek

Deze terminals en rederijen doen mee

Neem even 5 minuten de tijd…

en lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'privacy instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier