Voorbereiden als
Exporteur

Kies een andere rol

Impact van Brexit op ferryverkeer

Het ferryverkeer tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk fungeert van oudsher als verlengde snelweg over het water. Vrachtwagens komen aan bij de terminal, rijden de ferry op en aan de andere kant van de Noordzee er direct weer vanaf. Zonder dat verder douaneformaliteiten nodig zijn. De Brexit maakt hier een einde aan. Een vrachtwagen zonder de juiste douanedocumenten is op de ferryterminal direct het begin van een file.

Brexit-oplossing voor ferry

In het ferryverkeer gaat na de Brexit de douane-informatie steeds de lading vooruit. Dat begint met een invoer- of uitvoeraangifte aan de Douane, om vervolgens via Portbase de ferry-operators te informeren. Bij alle ferry-operators in Nederland zijn alleen trucks welkom, waarvoor vooraf tijdig alle douanegegevens zijn ingediend. Van exporteur, importeur, expediteur en douaneagent tot vervoerder, terminal en rederij: elke schakel heeft hierin een eigen verantwoordelijkheid. Samen zorgen wij er voor dat het ferryverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk ook na de Brexit soepel doorloopt.

Deze ferry-operators doen mee

 

Wat moet ik doen?

Wanneer iedereen steeds tijdig actie onderneemt en de juiste (douane)informatie doorgeeft, reist ook na de Brexit alle lading snel van en naar het Verenigd Koninkrijk. Lees hier welke stappen u moet zetten.

Impact van Brexit op shortseaverkeer

Bereid u op tijd voor

De Brexit betekent in alle gevallen de introductie van douaneformaliteiten. Lading zonder de juiste douanedocumenten staat in de haven stil. Oók in de shortsea. U kunt zich goed voorbereiden op uw aanstaande Brexit-verplichtingen. De bewezen ketenoplossing voor de deepsea via Portbase is één-op-één in uw sector te hergebruiken. Voorwaarde is dat elke schakel meedoet.

Brexit-oplossing voor shortsea

In de shortsea gaat na de Brexit de douane-informatie steeds de lading vooruit. Dat begint met een invoer- of uitvoeraangifte aan de Douane, om vervolgens via Portbase de shortsea-terminals te informeren. Bij de deelnemende shortsea-terminals is alleen lading te brengen of op te halen, waarvoor vooraf tijdig alle douanegegevens zijn ingediend. Van exporteur, importeur, expediteur en douaneagent tot vervoerder, terminal en rederij: elke schakel heeft hierin een eigen verantwoordelijkheid. Samen zorgen wij er voor dat het shortsea-verkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk ook na de Brexit steeds soepel doorstroomt.

Deze shortsea-terminals doen mee

 

Wat moet ik doen?

Wanneer iedereen steeds tijdig actie onderneemt en de juiste (douane)informatie doorgeeft, reist ook na de Brexit alle lading snel van en naar het Verenigd Koninkrijk. Lees hier welke stappen u moet zetten.

Neem even 5 minuten de tijd…

en lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'privacy instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier