Als exporteur in 5 stappen klaar

Onze ketenbrede oplossing omvat 5 eenvoudige stappen voor de douaneverplichtingen die na de Brexit ontstaan in het shortsea- en ferryverkeer. Iedereen in de logistieke keten heeft daarbij een eigen taak en verantwoordelijkheid. Alle informatie gaat de lading vooruit. Dit maakt slim toezicht van de Douane mogelijk, met minimale inbreuk op het digitale proces. Zo reist ook na de Brexit alle lading altijd snel via de Nederlandse havens. Alle Nederlandse ferryterminals en de meeste shortsea-terminals stellen deelname verplicht.

Uw checklist

Zorgt u als exporteur dat u tijdig klaar bent voor Brexit in de Nederlandse havens? Lees hier welke stappen u moet zetten voor zowel het vervoer via de shortsea als in het ferryverkeer.

Stap 1: Maak u bekend bij de Douane

Nog geen relatie met de Douane? Maak dan zo snel mogelijk bij de Douane een EORI-nummer aan. Elk bedrijf in Europa dat invoert of uitvoert heeft van de Douane een dergelijk uniek identificatienummer nodig. Ook als u als exporteur de uitvoeraangiften overlaat aan een expediteur of douaneagent.

Stap 2: Bepaal wie de uitvoeraangiften doet

Bepaal als exporteur of u na de Brexit zelf bij de Douane uitvoeraangiften wilt doen, of dat u een expediteur of douaneagent inschakelt. Doet u de aangiften zelf, dan zijn aparte software en vergunningen nodig.

Dit moet u misschien ook regelen:


Stap 3: Spreek af wie de douanedocumenten voormeldt

Na de Brexit is het via Portbase voormelden van de douanedocumenten bij alle Nederlandse ferryterminals en het merendeel van de shortsea-terminals verplicht. Dit voormelden kunt u als exporteur zelf doen, maar het kan ook door de expediteur, de douaneagent of bij gelegenheid de vervoerder gebeuren. Spreek dit goed af! Zonder voormelding krijgt de vervoerder géén toegang tot de terminal.

Stap 4: Abonneer u op de Portbase-services

Het digitaal voormelden van de lading bij shortsea- en ferryterminals doet u via Portbase.

Voor export: service Melding Export Documentatie

Na de Brexit kunt u via deze bestaande service alle exportdocumenten voormelden bij shortsea- en ferryterminals. Let op! Werkt u via een systeemkoppeling, dan is als bestaande klant een kleine aanpassing nodig. De berichtspecificaties daarvoor vindt u hier.

Kosten en aanmelden Melding Export Documentatie

Als nieuwe deelnemer betaalt u voor aansluiting eenmalig €249,50 (ex. btw). Het dagelijks gebruik is gratis.


Stap 5: Check vooraf of de terminal het douanedocument heeft

Na uw voormelding kunt u de lading via Portbase real-time volgen. Zo nodig kunt u dan nog actie ondernemen, mocht met de voormelding iets niet in orde zijn.

Voor export: service Track & Trace Export

Deze bestaande service geeft na de Brexit 24/7 ook zicht op alle exportzendingen via de shortsea- en ferryterminals: vanaf de aankomst uit het achterland tot en met het vertrek naar zee. Van uw vervoerder wordt verwacht dat hij vóór vertrek naar de terminal via Track & Trace Export checkt of de douanedocumenten daar bekend zijn. Zonder correct voorgemelde douanedocumenten krijgt de vervoerder geen toegang tot de terminal.

Kosten en aanmelden Track & Trace Export
Track & Trace Export is onderdeel van Melding Export Documentatie en werkt via het web. Na registratie voor Melding Export Documentatie is het gebruik van deze service gratis.


Lees alle details in het Get Ready for Brexit handboek

Deze terminals en rederijen doen mee

Neem even 5 minuten de tijd…

en lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website.Klik op 'privacy instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier