Als softwareleverancier klaar voor Brexit

Helpt u als softwareleverancier bedrijven Ready for Brexit te worden? Voor het verplicht voormelden van douanedocumenten bij shortsea- en ferryterminals zijn via Portbase systeemkoppelingen beschikbaar voor de services Melding Import Documentatie en Melding Export Documentatie. Implementeer deze voor uw (potentiële) klanten. Zo is voor hen snel, foutloos vervoer via de Nederlandse havens mogelijk.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Aan de slag met berichtspecificaties

Op het developer portal van Portbase vindt u de actuele berichtspecificaties voor:

Ook overige informatie over hoe de interfaces te realiseren en samen met Portbase te testen, leest u op het developer portal. Bent u als softwareleverancier of is uw klant nieuw bij Portbase? Lees hier hoe u zich eerst kunt registeren.

Let op! Belangrijke informatie over bestaande systeemkoppelingen

Heeft u voor Melding Import Documentatie en/of Melding Export Documentatie al langer bestaande systeemkoppelingen? Voor het gebruik bij shortsea- en ferryterminals is van u en/of uw klant mogelijk aanvullende actie nodig. Zo maakt u uw software Ready for Brexit:

1: Meld u aan

  • Neem contact op met de Portbase Sales-afdeling
  • U wordt gekoppeld aan een Portbase-medewerker van Integration Services

2: Ontwikkel

3: Ga live!

  • Bij Melding Import Documentatie: geef bij de Portbase Service Desk aan wanneer u of uw klanten overgaan op het nieuwe berichtenscenario. Portbase zet iedere eindklant individueel om.
  • Voor Melding Export Documentatie hoeft u niet expliciet aan te geven wanneer u voormeldingen gaat insturen volgens het laatste berichtenscenario. 

Deze terminals en rederijen doen mee

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen