Als softwareleverancier klaar voor Brexit

Helpt u als softwareleverancier bedrijven tijdig Ready for Brexit te zijn? Voor het vanaf 1 januari 2021 verplicht voormelden van douanedocumenten bij shortsea- en ferryterminals zijn via Portbase systeemkoppelingen beschikbaar voor de services Melding Import Documentatie en Melding Export Documentatie . Implementeer deze nu voor uw (potentiële) klanten. Zo is voor hen ook in 2021 snel, foutloos vervoer via de Nederlandse havens mogelijk.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Aan de slag met berichtspecificaties

Op het developer portal van Portbase vindt u de actuele berichtspecificaties voor:

Ook overige informatie over hoe de interfaces te realiseren en samen met Portbase te testen, leest u op het developer portal. Bent u als softwareleverancier of is uw klant nieuw bij Portbase? Lees hier hoe u zich eerst kunt registeren.

LET OP! Belangrijke informatie over bestaande systeemkoppelingen

Heeft u voor Melding Import Documentatie en/of Melding Export Documentatie al langer bestaande systeemkoppelingen? Voor het gebruik bij shortsea- en ferryterminals is van u en/of uw klant mogelijk aanvullende actie nodig:

1: Verwerk de actuele berichtspecificaties in uw software

Verzeker uzelf dat in uw software de actuele berichtspecificaties van Melding Import Documentatie en Melding Export Documentatie zijn verwerkt. Het voormelden bij shortsea- en ferryterminals kan alléén met de laatste versie van beide services.

2: Verwerking in inhuis-systemen klanten

Zorg dat deze actuele berichtspecificaties ook zijn verwerkt in de inhuis-systemen van uw klanten.

3: Ondertekening terminalcontract door uw klanten

Check of uw klanten voor het gebruik van Melding Import Documentatie het terminalcontract voor shortsea- en ferryterminals hebben ondertekend. Dit regelt uw klant heel eenvoudig door contact op te nemen met Portbase via sales@portbase.com.

Ready for Brexit? Laat het iedereen weten!

Is uw software-oplossing geschikt en succesvol getest door de Portbase-interfacespecialisten? Dan bent u als softwareleverancier ‘Ready for Brexit’! Stuur ons uw logo (minimaal 400px breed en/of hoog) via info@getreadyforbrexit.eu. Wij vermelden u dan op deze pagina. Bovendien ontvangt u van ons het ‘Ready for Brexit’ logo voor gebruik in uw eigen communicatie.

Deze terminals en rederijen doen mee

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen