Als importeur klaar voor de Brexit

Onderstaande checklist helpt u als importeur om ook vanaf 1 januari 2021 lading snel van en naar het Verenigd Koninkrijk te vervoeren. Alle Nederlandse ferryterminals en de meeste shortsea-terminals stellen deelname aan onze ketenbrede oplossing voor de komende douaneformaliteiten verplicht. Geen voorgemeld document bij de terminal betekent geen toegang. Volg de vijf stappen om tijdig Ready for Brexit te zijn. Zorg dat u er klaar voor bent!

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Uw checklist

Zorgt u als importeur dat u tijdig klaar bent voor Brexit in de Nederlandse havens? Lees hier welke stappen u moet zetten voor zowel het vervoer via de shortsea als in het ferryverkeer.

Stap 1: Maak u bekend bij de Douane

Nog geen relatie met de Douane? Maak dan zo snel mogelijk bij de Douane een EORI-nummer aan. Elk bedrijf in Europa dat invoert of uitvoert heeft van de Douane een dergelijk uniek identificatienummer nodig. Ook als u als importeur de invoeraangiften overlaat aan een expediteur of douaneagent.

Let op! Werkt u momenteel met een Brits EORI-nummer? Na de Brexit moet u dit omzetten naar een EORI-nummer uit de EU.

Stap 2: Bepaal wie de invoeraangiften doet

Bepaal als importeur of u na de Brexit zelf bij de Douane invoeraangiften wilt doen, of dat u een expediteur of douaneagent inschakelt. Doet u de aangiften zelf, dan zijn aparte software en vergunningen nodig. Op de website van de Douane vindt u een lijst met softwareleveranciers die u kunnen helpen. Lees bij de Douane ook meer over het doen van invoer- en uitvoeraangiften.

Dit moet u misschien ook regelen:


Stap 3: Spreek af wie de douanedocumenten voormeldt

Na de Brexit is het via Portbase voormelden van de douanedocumenten bij alle Nederlandse ferryterminals en het merendeel van de shortsea-terminals verplicht. Dit voormelden kunt u als importeur zelf doen, maar het kan ook door de expediteur, de douaneagent of bij gelegenheid de vervoerder gebeuren. Spreek dit goed af! Deze Nederlandse (douane-)expediteurs zouden u kunnen helpen. Doet u de voormeldingen zelf, dan kunnen deze softwareleveranciers  desgewenst een systeemkoppeling maken.Zonder voormelding staat uw lading op de terminal vast.

Stap 4: Abonneer u op de Portbase-services

Het digitaal voormelden van de lading bij shortsea- en ferryterminals doet u via Portbase.

Voor import (lading van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland): service Melding Import Documentatie 

Vernieuwde service om na de Brexit ook bij shortsea- en ferryterminals alle douanedocumenten te kunnen voormelden. Dit kan zowel via het web als (bij grotere aantallen) door middel van een systeemkoppeling. Deze softwareleveranciers kunnen u helpen bij het maken van een dergelijke systeemkoppeling.

Let op! Aanvullende informatie voor bestaande klanten Melding Import Documentatie

  • Bestaande klanten van Melding Import Documentatie die willen gaan voormelden bij shortsea- en ferryterminals hebben een aanvullend terminalcontract nodig. In overleg met deze terminals heeft Portbase hiervoor één overkoepelend contract opgesteld. Via sales@portbase.com kunt u dit overkoepelende contract opvragen en na ondertekening weer aan Portbase retourneren.
  • Werkt u als bestaande klant van Melding Import Documentatie via een systeemkoppeling, check dan bij uw IT-afdeling of softwareleverancier dat u de juiste versie van de service gebruikt. De berichtspecificaties vindt u hier.

Kosten en aanmelden Melding Import Documentatie

De aansluitkosten voor het via Melding Import Documentatie voormelden van importdocumenten bij shortsea- en ferryterminals zijn voor nieuwe klanten eenmalig € 249,50 (ex. btw). Voor het dagelijks gebruik betaalt u een maandabonnement (voor web € 6,24 en voor een systeemkoppeling € 20,84) plus een bijdrage van € 0,18 per bericht. (Vanaf 1/1/2021 zijn de prijzen € 6,34 per maand voor web en € 21,17 per maand voor een systeemlink. De transactie fee per container en aansluitkosten wijzigen niet.)


Benieuwd hoe de service werkt?

Melding Import Documentatie

Stap 5: Check vooraf of de terminal het douanedocument heeft

Na de voormelding kunt u de lading via Portbase real-time volgen. Zo nodig kunt u dan nog actie ondernemen, mocht met de voormelding iets niet in orde zijn.

Voor import (lading van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland): service Import Status

Service voor real-time zicht op de douanestatus van binnenkomende lading bij shortsea- en ferryterminals. U ziet direct of aan de vereiste douaneverplichtingen is voldaan en of de Douane de zending eventueel wil controleren. Van uw vervoerder wordt verwacht dat hij vóór vertrek naar de terminal via Import Status checkt of de douanedocumenten daar bekend zijn. Zonder correct voorgemelde douanedocumenten kan de lading de terminal niet verlaten. De chauffeur die de lading komt halen, wordt dan doorverwezen naar een tijdelijke parkeerlocatie in het havengebied. In overleg met zijn planner of met u als opdrachtgever kunnen de formaliteiten hier alsnog in orde worden gemaakt.

Kosten en aanmelden Import Status
Import Status is een gratis service.


Benieuwd hoe de service werkt?

Import Status

Lees alle details in het Get Ready for Brexit handboek.

Deze terminals en rederijen doen mee

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen