Vervoerders in de EU opgelet! Nieuw pre-lodgement model vereist actie vóór vertrek

www.getreadyforbrexit.eu – Voor lading onder pre-lodgement moet u als vervoerder vóórdat u naar de Nederlandse ferryterminal rijdt, apart actie ondernemen!

Pre-lodgement vereist extra handelingen van vervoerders

Eenmalige registratie in GVMS 

Om bij pre-logement zendingen gebruik te kunnen maken van GVMS registreert u zich als vervoerder eenmalig bij de Britse overheid. Hoe u vervolgens iedere keer per zending een GMR verkrijgt, leest u hier.

Dit moet u extra doen bij iedere zending

In de Britse Goods Vehicle Movement Service (GVMS) koppelt u eerst de in het VK gedane aangifte aan uw trailer. Dit doet u met behulp van de door de Britse importeur of zijn vertegenwoordiger aan u doorgegeven MRN(‘s). De Goods Movement Reference (GMR) die GVMS vervolgens genereert, geeft u op bij uw ferryboeking. Alleen als de ferryterminal bij aankomst van uw trailer over de GMR beschikt, kan uw lading zonder vertraging verder na aankomst in het VK.

Dit moet u checken bij iedere zending

Welk model hanteert uw opdrachtgever?
Vraag als vervoerder per zending na voor welk model de Britse importeur (of zijn vertegenwoordiger) kiest: temporary storage of pre-lodgement. Dit moet u aangeven in uw boeking bij de ferry operator. Onnodige vertragingen aan de Britse grens zijn zo te voorkomen.

Let op! Een foutieve keuze in het model kan veelal niet meer gecorrigeerd worden na aankomst op de Nederlandse ferryterminals. De zending valt dan automatisch in het temporary storage model.