Gebruik de compensatieregelingen voor Brexit-schade!

www.getreadyforbrexit.eu – Bent u als bedrijf geraakt door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU)? Om u hierin te ondersteunen, stelt de EU geld beschikbaar. Dat is de Brexit Adjustment Reserve (BAR). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert voor deze BAR in Nederland verschillende regelingen uit:

1) Compensatieregeling voor gemaakte Brexit-kosten

De BAR-compensatieregeling geeft een tegemoetkoming aan ondernemers die door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie extra kosten hebben gemaakt. Het gaat niet om omzetverlies, maar om extra kosten die u tussen 1 januari 2018 en 31 oktober 2022 had voor bijvoorbeeld opleidingen, voorlichtingscampagnes, ICT-aanpassingen, extern advies en tijdelijke inhuur van transportmaterieel. Het aanvragen van compensatie kan tot en met 31 maart 2023. Bekijk hier de voorwaarden.

Komt u in aanmerking?

Via de Regelhulp BAR van de Rijksoverheid checkt u eenvoudig of uw bedrijf in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de gemaakte Brexit-kosten.

Let op! De compensatieregeling voor toekomstige, nog te maken Brexit-kosten is inmiddels gesloten.

Meer informatie leest u op de website van de RVO. Hier vindt u veelgestelde vragen over het indienen van een aanvraagStaat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de RVO via het contactformulier of telefonisch via: 088 042 42 42 (keuze 3-3)

2) EU-Handelsprogramma

Is uw bedrijf getroffen door Brexit, dan kunt u via het EU-Handelsprogramma kosteloos ondersteuning krijgen bij het zakendoen in andere Europese markten. Een digitaal platform geeft u toegang tot een breed aanbod van exclusieve diensten en activiteiten, afgestemd op uw behoeften. Denk aan adviesgesprekken over uw handelsstrategie, maar ook aan collectieve activiteiten zoals handelsmissies en beurzen. Het programma biedt uitstekende kansen om uw netwerk uit te breiden en nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Het uiteindelijke doel is dat u ook in andere landen succesvol zakendoet. Wilt u voor deze regeling in aanmerking komen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden op de website van de RVO.

Bekijk hoe u succesvol uw grenzen kunt verleggen na Brexit

Voor het EU-Handelsprogramma is 32 miljoen euro beschikbaar om bedrijven te helpen bij hun internationale ambities. Wilt u voor deze regeling in aanmerking komen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden op de website van de RVO.