Gebruik de compensatieregelingen voor Brexit-schade!

www.getreadyforbrexit.eu – Bent u als bedrijf geraakt door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU)? Om u hierin te ondersteunen, stelt de EU geld beschikbaar. Dat is de Brexit Adjustment Reserve (BAR). De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert voor deze BAR in Nederland verschillende regelingen uit:

1) Compensatieregelingen voor reeds gemaakte en nog te maken Brexit-kosten

Voor compensatie voor door uw bedrijf voor de Brexit gemaakte (vanaf 1 januari 2018 tot 31 oktober 2022) en nog te maken (van 1 november 2022 tot 1 juni 2023) aanpassingskosten biedt de BAR twee aparte regelingen. Hiervoor is in totaal 218 miljoen euro beschikbaar. Bijvoorbeeld als tegemoetkoming voor voorlichtingscampagnes, douane-gerelateerde opleidings-, ICT- en advieskosten en tijdelijke inhuur van extra transportmaterieel. Beide compensatieregelingen zijn per 1 november 2022 opengesteld. Meer informatie leest u op de website van de RVO.

Check via de Regelhulp BAR van de Rijksoverheid of uw bedrijf in aanmerking komt voor een tegemoetkoming in de kosten, die zijn of nog moeten worden gemaakt om uw organisatie aan te passen aan de situatie na de Brexit.

Let op:

  • Compensatie aanvragen voor de reeds gemaakte Brexit kosten kan tot en met 31 maart 2023 17:00 uur.
  • Compensatie aanvragen voor nog te verwachten Brexit kosten kan tot en met 13 december 2022, 17.00 uur.

Actueel op de hoogte blijven van de BAR-regelingen? Abonneer u dan op de informatiemail van de RVO

2) EU-Handelsprogramma

Is uw bedrijf getroffen door Brexit, dan kunt u via het EU-Handelsprogramma kosteloos ondersteuning krijgen bij het zakendoen in andere Europese markten. Een digitaal platform geeft u toegang tot een breed aanbod van exclusieve diensten en activiteiten, afgestemd op uw behoeften. Denk aan adviesgesprekken over uw handelsstrategie, maar ook aan collectieve activiteiten zoals handelsmissies en beurzen. Het programma biedt uitstekende kansen om uw netwerk uit te breiden en nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Het uiteindelijke doel is dat u ook in andere landen succesvol zakendoet.

Voor het EU-Handelsprogramma is 32 miljoen euro beschikbaar om bedrijven te helpen bij hun internationale ambities. Wilt u voor deze regeling in aanmerking komen, dan kunt u zich hiervoor aanmelden op de website van de RVO.