Laatste update
11 april 2021 16:55

At the UK border

Get Ready for Brexit biedt een gezamenlijke ketenoplossing voor snel vervoer via de Nederlandse havens. Maar wilt u ook weten welke douaneregels en -processen in het Verenigd Koninkrijk gelden? Via deze pagina vindt u hiervoor nuttige informatie.

In zeven stappen wegwijs aan Britse kant

Het Brexitloket van de Nederlandse overheid geeft u een handig overzicht van de douaneprocedures en grensformaliteiten in het Verenigd Koninkrijk. In zeven stappen helpt het Brexitloket u wegwijs te worden aan Britse kant.

Grensprocedures Verenigd Koninkrijk

Alle grensprocedures in het Verenigd Koninkrijk zijn door de Britse overheid bijeengebracht in het Border Operating Model. Aan de hand van de informatie in dit uitgebreide document kunt u zich nader oriënteren op wat Brexit aan Britse zijde betekent voor uw import en export. De invoering van grensprocedures gebeurt in het Verenigd Koninkrijk in drie fases tot 1 januari 2022. In het Border Operating Model leest u onder meer ook welke controles per wanneer ingaan.

Actuele informatie Britse overheid

Let op! Grensprocedures en douaneregels aan de kant van het Verenigd Koninkrijk kunnen nog aan verandering onderhevig zijn. De meest actuele informatie vindt u altijd op de website van de Britse overheid.

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen