Laatste update
26 oktober 2020 10:52

At the UK border

Get Ready for Brexit richt zich op een gezamenlijke ketenoplossing voor snel vervoer via de Nederlandse havens na de Brexit. Maar mogelijk is het voor u ook belangrijk om te weten wat er aan de kant van het Verenigd Koninkrijk nodig is voor een soepele doorstroming. Via deze pagina vindt u hiervoor nuttige informatie van de Britse overheid. Hoewel de bronnen met zorg zijn geselecteerd, zijn wij niet verantwoordelijk voor de juistheid daarvan.

Vervoer van goederen tussen het VK en de EU na Brexit

Het Verenigd Koninkrijk voert vanaf 1 januari 2021 grenscontroles in. Dat gebeurt in drie fases tot 1 juli 2021. Het bedrijfsleven heeft zo extra tijd om zich hierop in te stellen. Alle aanstaande grensprocedures – en de fasering hierin – zijn door de Britse overheid bijeengebracht in een uitgebreid document, het Border Operating Model. Aan de hand van deze informatie weet u precies wat Brexit aan de kant van het Verenigd Koninkrijk gaat betekenen voor uw import en export.

Stappenplan import en export Verenigd Koninkrijk

Met een stappenplan voor zowel import als export helpt de Britse overheid u om vanaf 1 januari 2021 voor al uw lading die het Verenigd Koninkrijk inkomt en uitgaat tijdig de juiste douaneacties in gang te zetten.

Meer interessante links over At the UK-border

The UK Transition

Centraal informatiekanaal van de Britse overheid over de nieuwe regels vanaf 1 januari 2021 en de hiervoor te ondernemen acties.

Ready for Brexit

Onafhankelijke website met veel informatie over de uitdagingen en kansen van Brexit.

Check, Change, Go

Deze Brexit “checker tool” van de Britse overheid  is vergelijkbaar met de Nederlandse Brexit Impact Scan.

Transition webinars

Het ministerie voor Business organiseert een reeks “transition” webinars voor het bedrijfsleven.

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen