Laatste update
10 september 2020 14:41

NVWA

Ongeacht de uitkomst van de  Brexit-onderhandelingen, krijgt u vanaf 1 januari 2021 te maken met extra procedures bij de import en export van dierlijke of plantaardige producten. Denk hierbij aan certificaten, fytosanitaire controles en douaneformaliteiten. Dit kan voor u leiden tot langere doorvoertijden en hogere kosten. De NWVA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) legt u per productsoort uit hoe u zorgt tijdig klaar te zijn.

Importproces veterinair

Klik op de infographic rechts om te bekijken hoe het importproces van producten met dierlijke oorsprong na de Brexit verloopt.

FAQ’s NVWA

Ook voor het transport van dieren, dierlijke producten, planten en plantaardige producten, verandert er veel na de Brexit. Lees op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waar u mee te maken krijgt bij het importeren of exporteren van dieren en dierlijke producten.

Ook voor het transport van dieren, dierlijke producten, planten en plantaardige producten, verandert er veel na de Brexit. Lees op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waar u mee te maken krijgt bij het importeren of exporteren van planten en plantaardige producten.

Keurpunten NVWA

De NVWA heeft een overzicht gemaakt van de Buitengrens Inspectie Posten (BIP). Klik op onderstaande buttons en bekijk de lijsten voor AGF en voor Veterinair.

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen