Belangrijk voor vervoerders!
Pre-lodgement model vereist vóór vertrek melding in GVMS

www.getreadyforbrexit.eu – Voor lading die u conform het pre-lodgement model naar het VK vervoert, moet u als vervoerder vóórdat u naar de Nederlandse ferryterminal rijdt áltijd actie ondernemen. Het volgende moet u doen: 

  • In de Britse Goods Vehicle Movement Service (GVMS) koppelt u de in het VK gedane aangifte aan uw trailer. Dit doet u met behulp van de door de Britse importeur of zijn vertegenwoordiger aan u doorgegeven MRN(‘s).
  • De Goods Movement Reference (GMR) die GVMS vervolgens genereert, geeft u op bij uw ferryboeking. Alleen als de ferryterminal bij aankomst van uw trailer over de GMR beschikt, kan uw lading zonder vertraging verder.

Lees hier hoe u voor iedere zending een GMR verkrijgt 

Eenmalige registratie in GVMS
Om voor pre-lodgement zendingen GVMS te kunnen gebruikenregistreert u zich als vervoerder eenmalig bij de Britse overheid.

Handige hulp voor goed gebruik GVMS
De Britse overheid biedt meerdere handige ingangen die u voor GVMS op weg helpen:

Inspectie in het VK ja of nee
Vóór aankomst in het VK checkt u via deze handige website van de Britse overheid eenvoudig of uw lading daar in aanmerking komt voor inspectie. Het invullen van de GMR van uw lading volstaat. Eén klik en u weet waaraan u toe bent. Is inderdaad inspectie vereist, dan helpt de in dertien talen beschikbare website u ook verder op weg.