Ook Britse overheid helpt u op weg!

www.getreadyforbrexit.eu – Net zoals gebeurt in Nederland, spant ook de Britse overheid zich in om u optimaal te informeren over alle nieuwe eisen in het vervoer met het Verenigd Koninkrijk.

Keep business moving-website
Heel veel actuele informatie over de huidige en aanstaande regels in het Verenigd Koninkrijk voor invoer en uitvoer vindt u op de website van de Britse overheid Keep business moving (Engelstalig).

24/7 Gov.UK hulplijn voor urgente problemen bij grensdoorgang
Staat uw lading vast aan de grens? Met urgente vragen kunt u 24/7 bellen met de hulplijn van de Britse douane (HMRC): +44 300 322 9434, optie 1.

Voor alle overige vragen over import in het VK – waaronder registratie in het Goods Vehicle Movement System (GVMS) of het verkrijgen van een Goods Movement Reference (GMR) – is het hulplijnnummer +44 300 322 9434 van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 8.00 tot 16.00 uur.

Handboek vervoerders
Via een Handboek voor vervoerders (Engelstalig) biedt de Britse overheid transportbedrijven een uitgebreid naslagwerk met de regels voor alle verschillende soorten RoRo-vervoer (begeleid en onbegeleid) tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.

Verdere opties voor vragen
Bij de Britse overheid (Gov.Uk) kunt u op verschillende manieren uw vraag stellen. Bekijk hier het overzicht.