Wederom uitstel van Brexit

Brexit wordt wederom uitgesteld. De Europese Unie heeft een concept-besluit voor verlenging van de Artikel 50 termijn naar 31 januari 2020 voorgelegd aan het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk heeft hiermee ingestemd en dus is er sprake van een verlenging tot 31 januari 2020.

Wat betekent dit voor Portbase?

Portbase is Ready for Brexit. Alle systeemaanpassingen zijn gedaan (gereed voor 29 maart 2019) en optimalisaties ten behoeve van logistieke afhandeling zijn gereed. Portbase richt zich de komende periode met name op het ondersteunen van aangesloten bedrijven in kennisoverdracht van het gebruik van het systeem.

Hoe nu verder?

Op dit moment is nog niet duidelijk wat het Verenigd Koninkrijk verder wil. Er zijn nog steeds meerdere eindscenario’s mogelijk als gevolg van de interne Britse besprekingen. In Nederland wachten we de uitkomst van het interne proces in het Verenigd Koninkrijk af. Het blijft van belang dat alle betrokken partijen zich voorbereiden. Immers, deal of no-deal er ontstaat door Brexit een grens en daarmee douaneformaliteiten.

De eerstvolgende datum voor een eventuele no-deal is 31 januari 2020. De periode tot 31 januari 2020 biedt, wederom, wel nog steeds perspectief op een ordelijk vertrek van het VK uit de EU, mét het terugtrekkingsakkoord.

Meer informatie? Kijk op getreadyforbrexit.eu

Neem even 5 minuten de tijd…

en lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'privacy instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier