Waarom zijn er bij import wel kosten en bij export niet?

Bij het importproces zijn de kosten voor security, aansprakelijkheid en de hoeveelheid van te leggen verbindingen (ICT-kosten) met diverse partijen vele malen hoger dan bij het exportproces. Melding Import Documentatie zorgt voor een sneller en efficiënter proces voor het importerende en logistieke bedrijfsleven. Deze kosten worden (vanwege toegevoegde waarde voor importerende bedrijven) niet volledig gedragen door de terminals en rederijen. Vanuit de cost-based en non-profit basis is Portbase genoodzaakt deze kosten door te belasten aan de gebruiker.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de service Import Status

Import Status is een gratis service die speciaal ontwikkeld is voor vervoerders. Met deze service kan de status van de douanedocumenten voor importzendingen worden ingezien bij de terminal. De kosten worden gedragen door de terminals omdat zij het voormelden via Portbase verplicht stellen. Voor vervoerders is deze service van groot belang. Zij kunnen via deze services namelijk zien of de voormelding van de douanedocumenten bij de terminal correct gedaan is. Als dat niet het geval is en zij rijden toch naar de terminal, staan vervoerders daar voor een dichte slagboom.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de importservices?

Voor de service Melding Import Documentatie gelden abonnementskosten en transactiekosten. De abonnementskosten bedragen voor een webscherm (dus login via internet vanaf een computer, laptop of tablet) € 6,12 per maand en voor een systeemkoppeling (dus tussen het systeem van de klant en Portbase) € 20,43 per maand. In beide gevallen wordt er per transactie (per bericht) € 0,18 in rekening gebracht (transactiekosten).

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de exportservices?

Nee, als een bedrijf exporteert, krijgt het te maken met de service Melding Export Documentatie, en Track & Trace Export. Gebruik van deze services is kosteloos omdat de terminals en rederijen waarmee het exportproces wordt uitgevoerd deze kosten dragen.

Wat is het Port Community Systeem van Portbase?

Portbase is een dochteronderneming van het Havenbedrijf van Rotterdam en Amsterdam. Het bedrijf is in 2002 opgericht met als doel de Nederlandse havens slimmer en efficiënter te maken. Portbase verbindt alle partijen in de haven digitaal met elkaar, zowel business-to-business als business-to-government. Portbase is neutraal en heeft geen winstoogmerk. De digitale infrastructuur wordt gefinancierd door de havenbedrijven. De kosten voor het gebruik worden deels doorbelast aan de gebruikers zijnde de bedrijven met het meeste voordeel.

Hoe werkt de ‘digitale grens’ van Portbase?

De ‘digitale grens’ via Portbase houdt in dat als alle partijen meedoen en zich houden aan de afspraken, de Douane niet handmatig hoeft te controleren of aan de douaneformaliteiten is voldaan. Het vervoer via de Nederlandse havens gaat hierdoor veel sneller. Partijen kunnen eenvoudiger voldoen aan de wettelijke douaneverplichtingen en weten van tevoren of de ‘slagboom’ aan de grens openstaat keten

Het concept van een ‘digitale grens’ is niet nieuw. Bij de deepsea containerterminals worden douaneformaliteiten al jaren via Portbase geautomatiseerd afgehandeld en werkt deze ‘digitale grens’ naar tevredenheid van alle betrokken partijen. Alle informatie gaat voor de zending uit en er zijn geen vertragingen en files bij de terminals. De werkwijze in het deepsea containervervoer was de blauwdruk voor het programma voor ferry- en shortsea vervoer waarbij Portbase een centrale rol speelt.

Waarom is het gebruik via Portbase verplicht?

Er is met ferrymaatschappijen, shortsea terminals, belangenorganisaties, havenbedrijven en de Douane gekeken naar een oplossing voor Brexit voor de afhandeling van douaneformaliteiten. De conclusie was dat de enige oplossing een digitale oplossing is. Portbase heeft met haar bestaande werkwijze voor het deepsea containervervoer deze digitale oplossing in beheer. Zonder een digitale oplossing gaat de afhandeling van deze douaneformaliteiten namelijk veel tijd kosten met urenlange wachtrijen bij terminals en op de toegangswegen. Dit kost het bedrijfsleven vele malen meer dan de huidige investering om aan te sluiten bij/op deze werkwijze.

Zijn er nog ander kosten waar bedrijven mee te maken krijgen?

Dat verschilt per service. Voor Brexit zijn er 4 services ontwikkeld waar bedrijven mee te maken kunnen krijgen (zie ook portbase.com/services). Bekijk ook de andere vragen voor kostenspecificaties.

Waarom zijn er aansluitkosten?

Aansluitkosten worden berekend omdat er een aantal stappen doorlopen moet worden om gebruik te maken van de ‘digitale grens’ via Portbase.

Portbase is een kostendekkende organisatie. De aansluitkosten bedragen € 249,50.

Waar vind ik Portbase op internet?

Ga naar www.pcs.portbase.com. Log in met de ontvangen inloggegevens.

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen