Kunnen bedrijven niet beter wachten met aansluiten tot de Brexit een feit is?

De havens en overheden communiceren al geruime tijd dat bedrijven zich voor moeten bereiden. Voorbereiding is voor iedereen essentieel, maar een eigen verantwoordelijkheid. Het kost enige tijd om bedrijven aan te sluiten. Bedrijven die toch besluiten te wachten, kunnen niet via de Nederlandse havens importeren en exporteren mocht er een no-deal Brexit zijn.

Hoe maak je gebruik van de havenoplossing?

Om gebruik te maken van de oplossing via de Nederlandse havens is het van belang dat bedrijven zich registreren bij Portbase. De ferryterminals hebben besloten dat zonder voorgemelde douanedocumenten via Portbase de chauffeur geen toegang krijgt tot de ferryterminal en de lading dus niet mee kan. Ook de shortsea terminals omarmen deze aanpak. Alleen op deze manier gaat de ‘digitale grens’ werken en zorgt het voor de versnelling ten op zichte van de tijdrovende handmatige controle. Om documenten te kunnen voormelden is een registratie bij Portbase nodig. Een eenmalige aanmelding die zorgt voor een soepele doorgang. Er zitten stappen voor dit proces, die moeten bedrijven onderling en met de Douane regelen.

Hoe werkt de ‘digitale grens’ van Portbase?

De ‘digitale grens’ via Portbase houdt in dat als alle partijen meedoen en zich houden aan de afspraken, de Douane niet handmatig hoeft te controleren of aan de douaneformaliteiten is voldaan. Het vervoer via de Nederlandse havens gaat hierdoor veel sneller. Partijen kunnen eenvoudiger voldoen aan de wettelijke douaneverplichtingen en weten van tevoren of de ‘slagboom’ aan de grens openstaat keten

Het concept van een ‘digitale grens’ is niet nieuw. Bij de deepsea containerterminals worden douaneformaliteiten al jaren via Portbase geautomatiseerd afgehandeld en werkt deze ‘digitale grens’ naar tevredenheid van alle betrokken partijen. Alle informatie gaat voor de zending uit en er zijn geen vertragingen en files bij de terminals. De werkwijze in het deepsea containervervoer was de blauwdruk voor het programma voor ferry- en shortsea vervoer waarbij Portbase een centrale rol speelt.

Wat zijn de uitgangspunten van de havenoplossing?

Er is een werkwijze ontwikkelt die voorziet in het 100% digitaal en geautomatiseerd afhandelen van douaneformaliteiten, met optimaal hergebruik van data. In het proces gaat alle informatie voor de lading uit zodat de opvolgende partij in de keten tijdig over de benodigde informatie beschikt. Zowel voor het shortsea- als ferryverkeer ontstaat één digitale ingang (via Portbase) voor alle terminals wat resulteert in een centrale werkwijze voor iedereen. Op die manier wordt slim toezicht van de Douane mogelijk, met minimale inbreuk op het logistieke proces (de digitale grens).

Waarom is het gebruik via Portbase verplicht?

Er is met ferrymaatschappijen, shortsea terminals, belangenorganisaties, havenbedrijven en de Douane gekeken naar een oplossing voor Brexit voor de afhandeling van douaneformaliteiten. De conclusie was dat de enige oplossing een digitale oplossing is. Portbase heeft met haar bestaande werkwijze voor het deepsea containervervoer deze digitale oplossing in beheer. Zonder een digitale oplossing gaat de afhandeling van deze douaneformaliteiten namelijk veel tijd kosten met urenlange wachtrijen bij terminals en op de toegangswegen. Dit kost het bedrijfsleven vele malen meer dan de huidige investering om aan te sluiten bij/op deze werkwijze.

Wat doen de Nederlandse havens ter voorbereiding op Brexit?

Alle partijen in de keten zijn afhankelijk van elkaar. Met als doel chaos aan de grens te voorkomen, is er een breed samenwerkingsverband opgericht onder de naam ‘Get Ready for Brexit’. Alleen als alle partijen in de keten samenwerken en hun eigen verantwoordelijkheid nemen, kunnen samen vertragingen worden voorkomen.

Deze ketenbrede oplossing is gezamenlijk ontwikkeld door belangenorganisaties Transport en Logistiek Nederland (vervoerders), FENEX (expediteurs), evofenedex (importeurs en exporteurs), het Port Community System Portbase, de ferrymaatschappijen, de shortsea terminals en de Nederlandse Douane. Deze ketenbrede samenwerking wordt gesteund en grotendeels gefinancierd door het Havenbedrijf van Rotterdam en Amsterdam.

Gaan alle ferrymaatschappijen gebruik maken van de Portbase oplossing?

Ja, Portbase werkt aan een oplossing voor Stena Line (Hoek van Holland), CldN (Rotterdam en Vlissingen), DFDS (Vlaardingen en IJmuiden) en P&O Ferries (Europoort).

Heeft de samenwerking ook betrekking op het proces aan de UK-zijde?

Nee.

Is Nederland met deze samenwerking klaar voor de Brexit?

Niemand is helemaal klaar voor de gevolgen van de Brexit. Het niet weten of er een uiteindelijke deal komt, maakt het lastig om een definitieve oplossing 100% klaar te hebben. Met deze samenwerking willen de betrokken partijen in ieder geval zorgen dat in het meest slechte scenario de ferryketen kan blijven functioneren en er geen opstoppingen aan de grens ontstaan.

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen