Tijdelijke bufferparkeerlocaties voor vrachtwagens

Port of Rotterdam – Havenbedrijf, gemeenten Rotterdam en Vlaardingen, en Rijkswaterstaat realiseren samen tijdelijke bufferparkeerlocaties voor vrachtwagens nabij ferry terminals op zuid- en noordoever.

Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, de gemeente Vlaardingen en wegbeheerder Rijkswaterstaat richten 5 bufferparkeerlocaties in. Hier kunnen vrachtwagens tijdelijk terecht, indien hun douanepapieren niet op orde zijn voor zeevervoer naar het Verenigd Koninkrijk (VK) zodra dit land uittreedt uit de Europese Unie, naar verwachting op 29 maart 2019. Doel van de gecoördineerde actie is om eventueel extra oponthoud als gevolg van extra douaneformaliteiten op ferry en shortsea terminals tot een minimum te beperken en een zo soepel mogelijke goederendoorvoer van en naar het VK te waarborgen.

Lees het hier het hele artikel op portofrotterdam.com. U kunt hier ook een overzichtskaart van de bufferlocaties vinden.

Neem even 5 minuten de tijd…

en lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'privacy instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier