‘The end of May sees the end of May’

Brexit-nieuwsbrief 24 mei 2019 – Nieuws, voorlichting en tips voor ondernemers nr. 33

Na alle tegenslagen tot nu toe overleefd te hebben is nu dan toch het einde in zicht voor de ambtstermijn van Theresa May. Precies één dag na de Europese verkiezingen gaf ze aan op te stappen. Ze blijft nog aan tot 7 juni, om het bezoek van Trump nog in goede banen te leiden en tot er een opvolger is, maar daarna is het voorbij.

De aankondiging volgde op het mislukken van het Brexit-overleg tussen Labour en de Conservatieven om er samen uit te komen en een meerderheid te halen in het Lagerhuis. De concessies die May daarbij deed werden door een deel van haar eigen fractie verworpen. Wie deze ondankbare baan nu op zich neemt laat zich nog raden, al heeft Boris Johnson al aangegeven zich graag aan te bieden.

Het aftreden van May zet een streep door het streven van de Britse regering om het VK vóór de installatie van de nieuwe Europarlementariërs met een deal uit de EU te loodsen. Dit was nog steeds de ijdele hoop van veel Brexiteers. De Brexit-soap gaat hiermee weer een nieuwe fase in tot 31 oktober. Wat betekent dit voor ondernemers? De kans op een no-deal en een keiharde Brexit is hiermee in ieder geval niet afgenomen. Die kans is misschien zelfs wel groter, al is het begrijpelijk dat de meeste ondernemers de deadlines ondertussen wel een beetje zat zijn of er niks meer van begrijpen.

Voor ons dus van belang om iedereen in deze nieuwsbrief weer even te herinneren aan wat je allemaal al kan doen. Verder blikken we terug op de afgelopen verkiezingen. Ondertussen ook een klein beetje goed nieuws. Ondanks de Brexit heeft Nederland in het afgelopen jaar meer winst behaald door handel met het VK!

Lees hier de volledige nieuwsbrief van VNO-NCW

Neem even 5 minuten de tijd…

en lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'privacy instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier