Sinds 1 maart maakt de nieuwe NVWA-exportassistent exporteren een klein beetje makkelijker

Nvwa.nl – Elk land kan zijn eigen eisen stellen aan de import van dieren of dierlijke producten. Dat maakt het export-proces ingewikkeld, voor ondernemers, maar zeker voor particulieren die gewoon met eigen dieren naar het buitenland willen. Vandaag publiceert de NVWA een nieuwe versie van de NVWA-exportassistent. Het geeft meer inzicht, zeker voor ondernemers, in wat er allemaal komt kijken als je met een dier of een product naar een bepaald land wilt.

In de nieuwe exportassistent verbindt de NVWA de informatie op de website met de informatie uit het certificaten-aanvraagsysteem e-CertNL. Zo kun je productgroepen of diergroepen selecteren die ook in e-CertNL worden aangeboden. In de nieuwe assistent kun je al zien wat de mogelijkheden voor export zijn.

De assistent verwijst ook naar exportregistraties die mogelijk nodig zijn, of naar aanvullende procedures. Verder geeft de assistent zo goed mogelijk aan waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen. Via ‘contact en vragen’ kun je in contact komen met specifieke NVWA-deskundigen.

Ben je alleen geïnteresseerd in één land en één product of dier dan kun je met een vaste link direct naar die combinatie toe.

De komende tijd gaat de NVWA de exportassistent verder uitbreiden met informatie over bestaande verzoekcertificaten.

Exporteren blijft soms ingewikkeld. Met de exportassistent helpt de NVWA alle betrokkenen de weg te vinden naar het geschikte exportcertificaat.

Informatie over landeneisen vindt u in de Export-assistentVragen hierover kunt u mailen naar: export@nvwa.nlMet vriendelijke groet,
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Lees hier het bericht op www.nvwa.nl.