Hoe de Rotterdamse haven zich voorbereidt op de Brexit

Nu.nl – Als de Brexit in april of mei daadwerkelijk achter de rug is, is de Rotterdamse haven ineens de buitengrens van de Europese Unie. Dat betekent dat er douanecontrole nodig is om goederen die van Rotterdam naar het Verenigd Koninkrijk worden verscheept te controleren. Een verhaal over hoe de haven die overgang zo soepel mogelijk probeert te laten verlopen.

Een paar seconden. Zo veel tijd kost het vrachtwagenchauffeurs nu om zich in de Rotterdamse haven te melden en mee te kunnen met de veerboot naar het Verenigd Koninkrijk. Ze rijden tot aan de poort van de veerdienst, vertellen wie ze zijn en kunnen vervolgens een paar tellen later simpel doorrijden.

Bij een ‘no deal-Brexit’ verandert dat. Het Verenigd Koninkrijk is dan geen onderdeel meer van de Europese Unie en de grens van de EU komt dan in de Rotterdamse haven te liggen. Dat brengt allerlei douaneverplichtingen met zich mee, waardoor de paar seconden die vrachthavens bij het binnenrijden van de haven moeten wachten ineens vijf tot tien minuten worden.

Lees het hele artikel op nu.nl.

Neem even 5 minuten de tijd…

en lees de privacy verklaring die van toepassing is op deze website. Klik op 'privacy instellingen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier