Dealen met brexit: Vijftig acties voor ondernemers in 2020

evofenedex – De uittreding van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU) is vanaf vrijdag 31 januari middernacht een feit. Door de brexit zal de handel met het VK voor een groot aantal aspecten veranderen, vanaf 1 januari volgend jaar. Tot eind van dit jaar  verandert er voor bedrijven vrijwel niets, omdat is afgesproken dat het VK in 2020 nog blijft aansluiten bij Europese regelgeving.

Bart Jan Koopman, directeur evofenedex licht toe: “Er is nu duidelijkheid voor ondernemers. Het vertrek van het VK uit de EU heeft logistieke en economische gevolgen per 1 januari 2021, deal of geen deal, omdat dan de overgangsperiode afloopt. Het VK wordt immers een derde land. Er resteren dus vanaf morgen, 1 februari, nog 334 dagen om uw bedrijf goed voor te bereiden op de gevolgen van de brexit. Een tijdige en goede voorbereiding scheelt veel problemen als de overgangsperiode ten einde is.”

Veel mkb-bedrijven hebben nog geen ervaring met importeren en exporteren buiten de Europese Unie. Daar komt op het gebied van douane en compliance heel wat bij kijken. Voor deze ondernemers heeft ondernemersvereniging voor handel en logistiek evofenedex een stappenplan opgesteld met vijftig concrete acties. Ondernemers kunnen hiermee direct aan de slag. Alle belangrijke punten op het gebied van import en export staan er in.

 

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen