De Brexit is een feit

Portbase.com – In navolging van het Britse Parlement heeft het Europese Parlement ingestemd met het Brexit akkoord en is het VK op 31 januari 2020 (middernacht Nederlandse tijd) uit de EU gestapt. De Brexit is daarmee een feit. Vanaf nu treedt een overgangsfase in werking tot en met 31 december 2020. In deze periode blijven alle EU-regels en wetten voor het VK van kracht. Voor de Nederlandse havens en bedrijven in de logistieke ketens verandert er op dit moment nog niets. Zij blijven hun goederen vervoeren op de manier waarop ze dat de afgelopen jaren ook hebben gedaan. Douaneformaliteiten gaan in na de overgangsfase.

In de overgangsfase gaan de EU en het VK afspraken maken over hun toekomstige relatie na 31 december 2020. Welke afspraken er ook gemaakt worden, er komen onherroepelijk douaneformaliteiten. Bedrijven kunnen de periode tot en met 31 december gebruiken om zich voor te bereiden op deze nieuwe werkelijkheid. Zorg dat u tijdig klaar bent. Alleen samen voorkomen wij vertragingen.

Wij maken gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies om het gedrag van bezoekers in kaart te brengen, te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Klik op 'voorkeuren aanpassen' om uw toestemmingen voor deze website te bekijken en in te stellen.

Lees onze privacy verklaring hier | Sluiten
Voorkeuren aanpassen