Doe dit voor:

30 maart 2019

Status volgen

Hoe doe ik dit?

Voor export
Voor vertrek naar de ferryterminal controleert de vervoerder via de Portbase-service Track & Trace Export of aan alle douaneformaliteiten is voldaan. Hierdoor weet de vervoerder dat de ferry-operator de lading zal accepteren.

Officieel bewijs van uitgaan
Zodra het manifest ontvangen is door de Douane en het vertrek van het schip aan de Douane bevestigd is, stuurt de Douane rechtstreeks aan de indiener van de (weder)uitvoer aangifte (zijnde de exporteur of zijn vertegenwoordiger) de uitgaansbevestiging (confirmation of exit). Dit is het officiële bewijs van uitgaan. Het exportproces is daarmee afgerond.

U kunt de service Track & Trace Export aanvragen via dit aanvraagformulier.

 

Voor import

De service Import Status biedt importeurs, expediteurs, douaneagenten en vervoerders real-time zicht op de lading die binnenkomt via shortsea- en ferryterminals. Vul het zendingsnummer in (bestaande uit SCAC-code rederij, boekingsnummer en volgnummer) en u ziet u direct of aan de verplichte voormelding van importdocumenten is voldaan.

Vervoerder let op: van u wordt verlangd dat u controleert of het importdocument is voorgemeld, voordat u de zending gaat ophalen bij de shortsea- of ferryterminal. Zonder voormelding van het importdocument krijgt u geen toegang tot de terminal.

De service Import Status is in ontwikkeling. De verwachte oplevering is voor de Brexit. U kunt zich direct aanmelden voor de service Import Status via dit aanvraagformulier.

Meer weten?